Bamboe kleding, ideaal voor de wintermaanden

We zien kleding gemaakt van bamboe steeds populairder worden en dan is niet voor niets. Van onderhemden tot aan onderbroeken, wij zijn er ook erg fan van. We vertellen je graag waarom.

Bamboe is duurzamer

Een van de voordelen van kiezen voor bamboe is dat je een duurzame keuze maakt. Het groeit namelijk bijna iedere ondergrond, zelfs op land waarop andere gewassen niet geteeld kunnen worden. Na het kappen groeit de de bamboe automatisch weer aan. Dat groeien gaat erg snel: na 8 tot 10 weken is het al klaar om geoogst te worden. Dit zorgt ervoor dat bamboe zowel een economisch interessante grondstof is als dat het voordelen voor het milieu biedt.

Bamboe is comfortabel

Naast de voordelen van het milieu, zit bamboekleding ook nog eens erg lekker. Dankzij de egale en ronde vezels van de bamboe plant is de kleding zowel zacht als sterk. Ook als je het vaak wast blijft het zacht. De levensduur is in verhouding met alternatieven ook erg lang. De bamboe vezels zorgen ervoor dat er minder snel gaatjes in de stof ontstaan. Wanneer je normaal met je bamboe kledingstuk omgaat gaat het lang mee en blijft het lang mooi.

Een ander comfortabel voordeel is dat kleding van bamboe vocht absorbeert. Het neemt zelfs tot wel 4 keer meer vocht op dan katoen. Vandaar dat bamboekleding ook erg fijn is om te dragen tijdens het sporten. Het reguleert je lichaamstemperatuur waardoor je het zowel in de winter als in de zomer kunt dragen.

Blijf warm in de winter

Bamboe hemden en sokken voelen naadloos aan, dat zorgt voor extra comfort. Ook zijn de sokken erg zacht wat de kans op blaren minder groot maakt. Je voeten blijven koel in de zomer en warm tijdens koude dagen. Je voeten blijven droog en fris dankzij de absorberende werking en bamboe is uitermate geschikt voor gevoelige huid.

Bamboe kleding kopen

Tegenwoordig kan je op veel plekken bamboe kleding kopen. Over het algemeen is het zeer betaalbaar, zeker als je de lange levensduur afzet tegenover de kosten. Let wel goed op de kwaliteit van de kleding. Deze kan per winkel nogal verschillen. Vandaar dat het verstandig is om tijdens het online shoppen de reviews in de gaten te houden om te zien wat anderen ervan vinden. Wanneer dit over het algemeen positief is weet je dat je gerust deze kleding kunt kopen. We zouden je zeker aanraden om het eens uit te proberen, zo kan je zelf alle voordelen die bamboe kleding biedt ervaren.

Aanbevolen artikelen