De opmars van Bitcoin en de Altcoins

Crypto

Cryptocurrency bestaat nu al een flinke tijd. In 2008 publiceerde Satoshi de white paper van Bitcoin en in januari 2009 ging het Bitcoin-netwerk voor het eerst live. Nu meer dan 12 jaar later is er een totale marktkapitalisatie (marketcap) van meer dan 2000 miljard dollar en er zijn in 2021 ongeveer rond de 12.000 munten. De wereld van crypto is dus enorm groot op dit moment.

Bovenaan de ranglijst staat de munt Bitcoin (BTC) die de meeste mensen uiteraard wel kennen, daaronder komen andere cryptomunten zoals Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT) en nog veel meer. Bitcoin wordt gezien als de grondlegger van cryptocurrency en alle andere coins die worden gezien als “alternative coins”. Dit is de reden dat alle andere coins altcoins worden genoemd. Ethereum is de grootste altcoin.

Bitcoin

Zoals hierboven vermeld is Bitcoin in 2008 voor het eerst geïntroduceerd door het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Naar schatting is Satoshi één van de rijkste personen van de hele wereld, echter weet niemand wie Satoshi nou eigenlijk is.

De reden dat veel mensen en grote multinationals investeren in Bitcoin is omdat het bekend staat om de grootschalige schommelingen. De BTC-prijs kan op dagelijkse basis met enorme getallen omhoog of omlaag springen. Tegenwoordig hebben enorm veel investeerders Bitcoin en nog een reden daarvoor is omdat Bitcoin en andere cryptocurrencies volledig digitale en gedecentraliseerde valuta zijn. Je kan cryptocurrency volledig onafhankelijk van banken en andere financiële instellingen beheren.

Ethereum

De 2e grootste cryptomunt is Ether (ETH). Ether is een cryptomunt die gebruikt kan worden in transacties via de software op het Ethereum-netwerk. Het ethereumplatform werd gelanceerd in 2015 door de programmeur Vitalik Buterin, met het idee om een vehikel te creëren voor gedecentraliseerde en gezamenlijke aanvragen. Ether is ook volledig digitaal en gedecentraliseerd.

Net zoals BTC heeft ETH ook enorme schommelingen omhoog en omlaag op de ethereum koers. Dit komt omdat er enorm veel geld wordt geïnvesteerd in Ether en in tegenstelling tot de traditionele financiële markten is de crypto markt 24 uur per dag het hele jaar lang open. Er is dus altijd wel beweging op de koersen.

Aanbevolen artikelen