Financiële administratie: uitbesteden of zelf doen?

Voor veel ondernemers is dit een verplicht nummer: financieel beheer. Zuchtend en ervoor gaan zitten, terwijl ze hun tijd en energie liever aan andere dingen besteden. Wat als iemand anders deze taak voortaan op zich neemt? Een financiële expert die alles voor jou uit handen neemt? Klinkt goed. En het is niet zo duur als je denkt. De financiële administratie uitbesteden bespaart je juist tijd en geld. Tijd en geld die jij kunt steken in de zaken die er echt toe doen.

Waarom financiële taken uitbesteden?

Er zijn veel redenen waarom u financiële taken binnen jouw bedrijf wilt uitbesteden. De belangrijkste reden is meestal dat je het zelf niet (heel goed) kunt, en dat je het ook niet wilt kunnen. Interesses liggen vaak op andere onderdelen van het bedrijf. Ondernemers steken liever hun tijd en energie in hun core business dan in deze zogenaamde randzaken. Tegelijkertijd zijn de financiële activiteiten wel taken die goed uitgevoerd moeten worden om het bedrijf gezond te houden. Besteed je financiële werkzaamheden uit aan een professional, dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Daarnaast begrijpen financiële experts alle regels zodat jij kunt genieten van de beste fiscale voordelen.

Welke taken kun je uitbesteden?

Je kunt ervoor kiezen om je financiële administratie deels of volledig uit te besteden. Financial controllers kunnen jouw volledige administratie verzorgen, inclusief de belastingaangiften. Mocht je het nodig hebben, dan kan je ook een professional inschakelen voor het opstellen van een budget of het maken van een forecast. Heb je gewoon even iemand nodig om mee te sparren over jouw business? Ook dan kun je in een financieel expert een waardevolle sparringpartner vinden.

Hoe vind je een goede accountant?

Natuurlijk moet je een accountant altijd beoordelen op zijn kennis en ervaring binnen de accountancy. Neem je online reviews mee in je zoektocht, dan krijg je al een iets completer beeld. Wil je echt een goede financieel expert vinden, dan ga je echter met zo iemand in gesprek. Mensen onderschatten vaak het belang van een goede klik met de accountant. Zoek iemand met wie je kunt levelen, iemand die al jouw vragen wil beantwoorden. Kortom: iemand die jou als mens ziet en samen het beste voor jouw organisatie wil bereiken.

Aanbevolen artikelen