Je eigen cryptovaluta kopen

Bitcoins zijn een ware hype en veel mensen hebben dan ook in deze munt geïnvesteerd. Er zijn zelfs al een aantal crypto miljonairs, zij hebben 5 geleden geïnvesteerd in de Bitcoin toen de Bitcoin koers heel laag stond. Inmiddels is de koers meer dan 12.000% gestegen ten opzichte van 5 jaar geleden. Toch is het nog steeds niet te laat om in te stappen in de Bitcoin of in andere munten. Wil je voor de eerste keer bitcoin of andere cryptomunten kopen? Dat kan op een aantal manieren. We zullen het hier uitleggen. Let wel op dat de cryptomarkt erg volatiel is, daardoor kan een munt op korte tijd sterk in waarde stijgen, maar ook dalen. Beleg daarom alleen met bedragen die je volledig mag verliezen en zorg ervoor dat crypto investeringen maar een zeer klein deel van je totale beleggingsportefeuille zijn.

Bitcoin is een echte hype en veel mensen hebben in dit token geïnvesteerd. Er zijn zelfs enkele crypto-miljonairs die 5 jaar geleden in Bitcoin hebben geïnvesteerd toen de prijs van Bitcoin erg laag was. In vergelijking met 5 jaar geleden is de huidige prijs met meer dan 12.000% gestegen. Het is echter nog niet te laat om Bitcoin of andere valuta in te kopen. Wil je voor het eerst Bitcoin of andere cryptovaluta kopen? Dit kan op verschillende manieren. We zullen het hier uitleggen. Houd er rekening mee dat de markt voor cryptovaluta erg onstabiel is, waardoor de waarde van een munt in korte tijd sterk kan stijgen, maar ook zal dalen. Investeer daarom alleen in het bedrag dat u mogelijk volledig verliest en zorg ervoor dat crypto-investeringen slechts een klein deel van uw totale beleggingsportefeuille uitmaken.

Crypto kopen via de app

Je kunt kiezen om crypto´s te kopen via een app of via een wallet. Een app is gemakkelijk te gebruiken op je telefoon. Een voobeeld van een app is Litebit en kun je de bekendste digitale muntjes zoals Bitcoin, Dogecoin, Cardano en veel meer kopen. Het werkt heel simpel, je maakt geld over met iDEAL, kiest een cryptocurrency en drukt op kopen. Binnen een paar seconden is het geregeld. En ben je tevreden met je winst? Met hetzelfde gemak verkoop je je coins binnen de app en laat je het geld overmaken naar je bankrekening. Ook belangrijk, stel dat je telefoon wordt gestolen, dan is je geld veilig. Je winst kan alleen naar je eigen, gekoppelde bankrekening worden overgemaakt.

Met een eigen portemonnee

Een andere manier om voor het kopen van crypto´s is door cryptovaluta  zelf aan te schaffen n deze zelf te beheren. Daar heb je een digitale portemonnee voor nodig, je moet je crypto’s immers ergens opslaan. Er zijn ontzettend veel verschillende ‘wallets’ beschikbaar, voor zowel je telefoon als op je desktop. Ook dit werkt heel simpel. Elke wallet heeft een eigen ontvangstadres, een soort rekeningnummer voor je cryptovaluta. Als je dit ontvangstadres doorgeeft aan een cryptovaluta wisselkantoor, sturen zij de coins naar jouw wallet. Ook kun je een wallet downloaden waarmee je direct cryptovaluta kan kopen.

Aanbevolen artikelen