Stoer vlees

Vlees bereiden

Mannen eten graag vlees. Ja, cliché maar waar. Een beetje man kan een lekker stuk vlees maar al te graag waarderen. Van een geroosterd worstje op de bbq tot een malse biefstuk van de grill, mannen zijn daar bijna altijd wel voor te porren. Dus mannen, voor jullie vleesliefhebbers, hier een aantal (vlees)restaurants die je op je lijst kunt zetten. 

Wagyu steak

Het vlees onder de vleessoorten is wel de Wagyu-steak afkomstig van de Japanse Wagyu koe. Niet goedkoop, maar wel gruwelijk lekker. Niet elk restaurant serveert deze delicatesse, maar bij restaurant Karel V in Utrecht kun je je tanden in dit malse stuk vlees zetten. De Japanse biefstuk werd vroeger in Japan alleen geserveerd aan de keizerlijke familie. Dat bewijst wel hoe bijzonder dit vlees is. Ze zeggen zelfs dat de koeien een speciale massage krijgen om het vlees nog malser te maken. 

Geen liflafjes

Bij de Black Fox in Nijmegen draait het om vlees. En dan geen liflafjes, maar stoere stukken mals vlees rechtstreeks van de slager. Zeven dagen per week kun je bij The Black Fox ontbijten, lunchen en dineren. Mocht je tevens een whisky liefhebber zijn dan kom je met de keuze uit 22 verschillende soorten ruimschoots aan je trekken. Aan visliefhebbers en vegetariërs is ook gedacht. Zij kunnen ook diverse gerechten van de menukaart kiezen. Een zeer smakelijk alternatief voor vlees, bij de Black Fox is aan alles gedacht. 

Klassieker

Uiteraard mag de klassieker onder de vleesrestaurants niet ontbreken in deze lijst. Want waar kun je nou beter terecht voor biefstuk met jus op een witte boterham dan bij Loetje. Bij de oprichting zo’n 40 jaar geleden, was het de bedoeling dat Café Loetje een succesvol biljartcafé zou worden. Toen maakte Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer een fortuinlijke fout door zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart te zetten. Al snel zat de zaak vol met liefhebbers van de lekkerste biefstuk. En dat is anno 2020 nog elke dag het geval. Loetje heeft meerdere filialen dus je kunt altijd wel ergens terecht. 

Beste vleesrestaurant

Geen zin om in het restaurant te eten? Braai laat het eten naar jou toe komen. Zit je in het park of gewoon op de bank? Geef gewoon je bestelling door per telefoon en even later ben jij voorzien van malse rits van de braai. Nog een laatste restaurant die niet mag ontbreken: Ceo Baas van het Vlees. Dit restaurant is uitgeroepen tot het beste vleesrestaurant van Nederland. Black Angus uit Amerika en ook het befaamde Kobe Wagyu beef uit Japan staan op de kaart.

Aanbevolen artikelen