Aandacht voor je baard met de baardverzorging set

Net als je haardracht heeft je baard verzorging nodig. Goed wassen, een aangename masker en af en toe een trimbeurt zorgen ervoor dat je baard er optimaal bij staat. Laat je je baard staan, dan heb je absoluut een goede baardverzorgingset nodig. Wat voor producten daar doorgaans in zitten, dat lees je in deze blog.

Baardshampoo

Allereerst mag een goede baardshampoo niet ontbreken aan je baardverzorging set. Wanneer je tijdens het douchen je haar gaat wassen met gewone shampoo, neem je je baard misschien gelijk mee. Toch is het beter een speciale shampoo voor je baard te gebruiken. De huid onder je baard verschilt van je hoofdhuid en is veel gevoeliger. Om volgende zaken te voorkomen, gebruik je bij voorkeur een baardshampoo:

  • Baardroos
  • Ge├»rriteerde gezichtshuid
  • Droge baard

Baardolie

Af en toe je baard extra aandacht geven met een aangename baardolie, dat kan zeker geen kwaad. Baardolie is dan ook absoluut een essentieel onderdeel van je baardverzorging set. De olie heeft natuurlijke en geurige extracten die ervoor zorgen dat je baard en de huid eronder niet uitgedroogd raken. Een mooie glans en gezonde uitstraling zijn het resultaat.

Messcherp schaartje

Het is niet aan te raden om zelf als barbier aan de slag te gaan, maar af en toe kan het nodig zijn om je baard hier en daar te trimmen. In je baardverzorging set moet daarom absoluut een goede en scherpe schaar zitten. Is de schaar iets te bot, dan zie je dat meteen na het trimmen.

Baardkam

Het laatste item dat je nodig hebt om je baard te verzorgen, is een goede kam. Uiteraard is het belangrijk dat je goedverzorgde baard er netjes uitziet. Met een baardkam heb je in een paar tellen je baard mooi gevormd en knopen verwijderd. Naast de baardkam is het ook belangrijk een baardvormtool in je baardverzorging set te doen. Mocht je toch de stoute schoenen aantrekken en je eigen baard willen trimmen, dan zorgt hulpmiddel voor een perfect symmetrisch getrimde baard.

Is jouw baardverzorging set compleet?

Het verzorgen van je baard vraagt om de nodige aandacht en hulpmiddelen. Heb jij de volledige baardverzorging set in huis die je baard in optimale conditie brengt? Iedere ochtend kan jij de deur uit met een strakke en mooie baard.

Aanbevolen artikelen