De leukste cadeau-inspiratie voor verschillende gelegenheden

Voor iedere gelegenheid het juiste cadeau vinden is een moeilijke taak. Vaak is het lastig om te bepalen of het cadeau dat je in gedachten hebt wel geschikt is voor de persoon en de gelegenheid. Daarom is het soms fijn om wat inspiratie op te doen op het gebied van verschillende cadeaus. Wij hebben voor verschillende gelegenheden diverse cadeau-idee├źn op een rij gezet voor jou.

Kinderverjaardagen

Als je wat ouder wordt en vrienden en familie om je heen kinderen krijgen, zul je ook steeds vaker uitgenodigd worden voor de verjaardagen van de koters. Vaak is het lastig om dan te bepalen wat je nou als cadeau geeft. Je wilt immers niet te standaard overkomen, maar ook niet aankomen met een cadeau waar het kind niet blij mee is. Daarom kun je bijvoorbeeld gaan voor wat speelgoed, maar een nadeel hieraan is wel dat je niet weet of het kind het speelgoed daadwerkelijk ook leuk vindt. Daarom kan het verstandig zijn om te gaan voor een cadeau waar het kind daadwerkelijk ook iets aan heeft.

Iets wat ieder kind nodig heeft is een rugzak, bijvoorbeeld voor school of logeren bij vriendjes of vriendinnetjes. Het is dus handig om een kind op pad te laten gaan met een kinderrugzak van goede kwaliteit en met een mooie uitstraling. Om ervoor te zorgen dat je kind hem niet kwijt raakt, kun je ervoor kiezen om de rugzak te personaliseren d.m.v. het borduren van de naam op de rugzak. Zo heeft het kind jarenlang plezier van jouw cadeau.

Housewarming

Op een housewarming feestje zie je veel mensen aankomen met bloemen en/of drank. Altijd goed natuurlijk, maar wel erg standaard. Daarnaast hebben de bewoners van de nieuwe woning daar geen langdurig plezier van. Daarom is het leuk om iets te geven wat ze bijvoorbeeld kunnen ophangen of plaatsen tussen het meubilair. Dit kun je doen in de vorm van een schilderij of ander kunstwerk bijvoorbeeld.

Een ander leuk idee kan een traditioneel tegeltje met spreuk zijn. Deze oude Nederlandse traditie zie je veel terug in woonkamers, keukens of toiletten van woningen in Nederland. Daarnaast is het mogelijk om een tegeltje zelf te ontwerpen met bijvoorbeeld een zelfbedachte spreuk of thema. Zo kun je jouw cadeau tegeltje precies aan laten sluiten op de persoonlijkheid van degene die het housewarming feestje geeft. Ook zal deze persoon elke keer bij het zien van het tegeltje terug denken aan jou!

Aanbevolen artikelen