Doe het eens zelf

diy-mnnn

Heb je eens een keer zin om je handen uit de mouwen te steken in plaats van het weekend  hangend op de bank door te brengen? Ga dan eens aan de slag met afgedankte meubelen en geef ze een tweede leven. Zorg voor en kist met gereedschap en leef jezelf uit. 

Zelfstandig werken

De doe het zelf (DHZ) term is een vertaling van ‘do it yourself’ of ook wel simpel DIY genoemd. Het is een verzamelnaam voor het zelf uitvoeren van een klus – het doe het zelf klussen. Het zelfstandig werken in en rond het huis. De beste doe-het-zelvers besparen geld op het niet inhuren van professionele klusjesmannen en het zelf oplossen van problemen die met klussen te maken hebben.

Pallet

Misschien wel het meest gebruikte item voor DIY in en rond het huis is de pallet. Waar de houten opslagplaat vooral praktisch is bedacht, zijn de laatste jaren talloze leuke DIY-items gefabriceerd met deze houten multitool. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere salontafel in een vorm die je zelf hebt gefabriceerd? Ook heel mooi met een strakke glasplaat eroverheen. En een praktische tuinbank heb je ook zo gemaakt van pallets. Je kunt het nog verder doorvoeren door je bed van pallets te fabriceren. Uniek en goedkoper dan een nieuw bed aanschaffen in de winkel.

Industriële look

Ook metaal is tegenwoordig weer helemaal populair. De industriële look is in het interieur helemaal van nu en dat bewerkstellig je met metaal. Vervang dus je saaie lampen voor grote, stoere metalen lampenkappen en ga naar de bouwmarkt voor wat buizen en ruwe planken om daar vervolgens een strakke stellingkast van te maken. Ook ijzeren kettingen om bijvoorbeeld lampen, schilderijen of bloembakken aan op te hangen zijn leuke projecten om gemakkelijk uit te voeren.

Prep je IKEA meubel

Tegenwoordig is het haast ondenkbaar dat er nog woningen bestaan waar geen IKEA producten terug te vinden zijn. Om je te onderscheiden van alle anderen die ook een IKEA meubel in huis hebben kan je door een beetje creativiteit toch nog een originele toets geven aan je IKEA meubels. Tover bijvoorbeeld de Expedit boekenkast om tot een stoere badkamermeubel. Het enige wat je nodig hebt, zijn keramische tegels om het water tegen te houden en een opbouw wastafel. Een goedkope en simpele oplossing voor niet zulke brede en grote badkamers. Ben je uitgekeken op je IKEA meubels dan kan je ze ook een nieuwe look geven met op maat gemaakte stickers van This Is My Ikea. Dit kost je nog geen vijftien euro en het is gemakkelijk aan te brengen. 

Aanbevolen artikelen