Haal voordelig je nieuwe dartspullen in huis

Ben jij een fanatieke darter, of wil je juist beginnen met deze leuke sport? Goed materiaal is hierbij de eerste stap. Tegenwoordig kan je alle dart benodigdheden gemakkelijk online bestellen, zowel voor de professionele als voor de beginnende darter. Wij vertellen je wat je allemaal nodig hebt om te starten en waar je dit voordelig online koopt.

Wat moet ik hebben?

Wil je graag beginnen met darten maar weet je niet precies wat hier allemaal voor nodig is? Ten eerste heb je natuurlijk een dartbord nodig. Er zijn veel verschillende dartborden beschikbaar. Vaak is de regel dat de duurdere borden beter van kwaliteit zijn. Populaire en kwalitatief goede borden zijn die van de merken Winmau en Bull’s. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om te beginnen met een goedkoop bord. Dit is wellicht de juiste keuze als je nog niet precies weet of je serieus wil gaan darten. Deze borden gaan minder lang mee en zijn dus eerder aan vervanging toe.

Dartpijlen

Ook dartpijlen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Ook deze zijn weer in verschillende prijsklassen beschikbaar. Hierbij moet je goed letten op het gewicht van de pijl. Dit is in het begin moeilijk te bepalen en krijg je eigenlijk alleen perfect door het zelf uit te proberen. Wanneer je eigenlijk met te lichte pijlen gooit, zal je merken dat je pijlen te licht in het bord komen. Wanneer je juist met te zware pijlen gooit, komen de pijlen onder het punt waar je eigenlijk op mikte. Een van de grootste darters van Nederland, Michael van Gerwen, gooit met 23 gram pijlen om je even een beeld te geven. Bij Dartwinkel Mcdartshop.nl kan je de officiƫle pijlen van deze dartlegende kopen. Maar niet alleen van hem, van bijna alle bekende darters zijn de pijlen te bestellen. Let er wel op dat de shafts en de flights van de pijlen verslijten tijdens het gooien. Het kan zomaar gebeuren dat er eentje kapot gaat midden in je potje darts. Het is daarom altijd een goed idee om er wat reserve te hebben liggen zodat je niet ineens moet stoppen.

Dartmat/Oche

Het enige wat je nu nog mist om te beginnen met darten is een oche. Dit geeft de afstand aan van waar je moet gaan gooien. Dit kan een mat zijn maar ook een plankje. Tegenwoordig zijn er zelfs laser oche’s beschikbaar, hierdoor ben je bijna geen extra ruimte kwijt. Door de oche op een afstand van 237 cm te leggen is de afstand tot het bord altijd juist. Het voordeel van een dartmat met oche is dat ook gelijk de vloer beschermd wordt tegen dartpijlen, wel zo handig als je de vloer heel wil laten.

Bij Dartwinkel Mcdartshop.nl kan je terecht voor al deze onderdelen. Je bestelt ze gemakkelijk online en vervolgens kan je snel beginnen met darten.

Aanbevolen artikelen