Kom helemaal tot rust tijdens een Mindfulness Retraite weekend

Een stil weekend. Volledig vrij van je smartphone, de digitale wereld op sociale media of gesprekken. Soms is stilte even wennen, maar als je erin kunt wegzakken is het erg krachtig. Het biedt een ruimte om de eigen vrede, kracht, balans, tevredenheid en vreugde te ontdekken. Stilte helpt om alles even los te laten. Gewoon bij jezelf en anderen zijn zonder dat er iets moet. In stilte is er ruimte om te luisteren naar wat er in het moment is. Aan het begin, tijdens en aan het einde van het weekend is er ruimte voor communicatie en vragen. Maar daarbuiten is het weekend volledig stil. Dit is een korte samenvatting van wat een mindfulness retraite weekend je biedt.

Waar is een een Mindfulness Retraite goed voor?

Mindfulness is goed voor mensen die bewuster willen leven en ook voor mensen die meer willen gaan genieten van het leven. Op een nuchtere manier leer je de kern van meditatie toe te passen. Tijdens een mindfulness retraiteweekend ervaar je hoe belangrijk het is om in het moment te leven en het authentieker te leven. Kiezen wanneer te handelen en op te lossen, wanneer toe te staan ​​en te accepteren is belangrijk. Je leert met meer empathie om te gaan met moeilijke of pijnlijke situaties zodat je ze niet meer hoeft te vermijden. Je stopt met ze te bestrijden door (voelend) contact met ze te maken. Dit zorgt ervoor dat je je angsten kunt overwinnen en je maakt ruimte voor plezier, geluk en innerlijke rust. Een mindfulness retraite biedt dus veel voordelen voor ieder mens. Het is echt iets dat je een keer moet ervaren.

Waar kan je op Mindfulness Retraite weekend?

Waar kan je nou beter tot rust komen dan op een eiland? De Folkshegeskoalle op Terschelling is een centrum waar ontmoeten, bezinnen en cultuur op Terschelling centraal staan. Midden in de natuur, en ook vlakbij het strand. Er is de mogelijkheid om alleen een kamer te nemen maar ook alleen. Wanneer je kiest om een kamer te delen, wordt de prijs ook minder. Doordat het een volpensioen is wordt er wordt lekker vegetarisch voor je gekookt, als je specifieke wensen hebt kan je het gewoon aangeven.

Mindfulness Workshop

Als een heel weekend te veel van het goede voor je klinkt, kan je ook kennismaken met mindfulness door middel van een workshop. In deze Mindfulness Workshop leer je over het brein en zijn evolutie, neuroplasticiteit, hoe om te gaan met stress, zorgen en angst in je dagelijks leven beïnvloeden en hoe mindfulness hier krachtig op kan reageren. Er komen verschillende vormen van meditatie en mindfulness aan bod zodat je deze direct na de workshop in de praktijk kunt brengen. Aan het einde van de mindfulness workshop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Een perfecte manier om er mee kennis te maken dus.

Aanbevolen artikelen