Welke scooter is ideaal voor jou?

Het voorjaar staat weer voor de deur en wat is er lekkerder dan in de zwoele buitenlucht naar je werk te cruisen op de scooter. Tevens ben je in de stad vaak wendbaarder en sneller op bestemming met een scooter dan met de auto. Ook het parkeren van je tweewieler is vaak een minder grote klus in de stad dan met de auto. Genoeg voordelen van een scooter dus, maar waar moet je nou op letten bij aanschaf van een scooter? Er zijn veel verschillende scooters op de markt. Er zijn verschillende modellen en je weet waarschijnlijk al dat er twee verschillende versies van de scooter zijn. Er zijn modellen van 45 km/u en 25 km/u. Maar welke scooter past het beste bij jou? Om dit aan te pakken, hebben we hier enkele aspecten aangehaald die u te helpen bij het maken van deze keuze.

Helm

Bij het kopen van een scooter kun je jezelf afvragen of je een helm wil dragen of juist niet. Voor 45km/u-modellen moet je altijd een helm dragen, maar voor 25km/u-modellen niet. Dit maakt de 25km/h modus erg handig als je er met z’n tweeën op uit wilt en geen extra helm mee hoeft te nemen. Ook is het fijn om in de zomer zonder helm te kunnen rijden. Uiteraard ben je bij een scooter met de snelheid van 25 km/u ook vrij een helm te dragen, dit zorgt natuurlijk voor meer veiligheid en bescherming bij een ongeval. Zo’n scooter helm is eenvoudig online te bestellen.

Model

Scooters zijn er over het algemeen in twee looks. Ze hebben een redelijk moderne uitstraling of hebben een zogenaamde retro-look. Het is een persoonlijke keuze, de een geeft de voorkeur aan de moderne look omdat het er sportiever uitziet en de ander geeft de voorkeur aan de retro-look omdat hij/zij dat mooier vindt. Dit is dus een keuze die je zelf moet maken. Geen van beide heeft specifieke voor- of nadelen. Daarnaast kun je jouw scooter ook naar persoonlijke smaak samenstellen met behulp van verschillende scooter onderdelen. Zo zijn er online bijvoorbeeld veel scooter onderdelen te vinden op het gebied van verlichting of windschermen. Zo rijdt jij met jouw perfecte scooter deze zomer tegemoet!

Aanbevolen artikelen