Avondje weg? Regel een betrouwbare oppas

Als ouder is het soms nodig om even tijd voor jezelf te hebben en een avondje weg te gaan. Of het nu gaat om een romantisch diner met je partner, een avondje uit met vrienden of gewoon even wat tijd om te ontspannen, het kan soms lastig zijn om een oppas te regelen voor je kinderen. Hier zijn enkele tips om je te helpen een oppas te vinden en een avondje weg te plannen.

Begin op tijd

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het regelen van een oppas. Dit geeft je genoeg tijd om te zoeken naar de juiste persoon en om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is voordat je vertrekt. Als je op het laatste moment begint met zoeken, kan het zijn dat je geen oppas kunt vinden en dat je avondje uit niet doorgaat.

Vraag in je eigen kring

Een goede eerste stap bij het vinden van een oppas is om vrienden en familie te vragen of ze iemand kunnen aanbevelen. Misschien kennen ze iemand die ervaring heeft met oppassen of kennen ze iemand die graag een extra zakcentje wil verdienen. Het voordeel van het vragen aan vrienden en familie is dat je vaak al vertrouwd bent met de persoon die ze aanbevelen, wat het gemakkelijker maakt om je kinderen achter te laten.

Zoek op internet

Er zijn verschillende websites waarop je een oppas kunt zoeken. Eentje waar wij zelf goede ervaringen mee hebben is Charlycares.com. Op deze website kun je je online aanmelden om een oppasser bij jou in de buurt te vinden. Zo vind je heel snel een oppas Rosmalen of een oppas Breda. Je kunt ook de beoordelingen van andere ouders lezen om te zien hoe andere mensen de oppas hebben ervaren. Alle oppassers worden van te voren goed gescreend zodat jij met een gerust hart je kinderen thuis kunt laten terwijl je een lekker avondje eruit kunt.

Maak duidelijke afspraken

Als je een oppas hebt gevonden, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de avond. Bespreek hoe laat je verwacht thuis te zijn, wat je van de oppas verwacht en wat je kinderen nodig hebben. Zorg er ook voor dat je de contactgegevens van de oppas hebt, zodat je hem of haar kunt bereiken als er iets misgaat. Dit kunnen je eigen telefoonnummers zijn, het telefoonnummer van een buurman of familielid, of het telefoonnummer van de politie of brandweer.

Gun jezelf de ontspanning

Je kinderen aan iemand anders overlaten kan een grote stap zijn, maar een avondje uit kan een geweldige manier zijn om even te ontspannen en tijd voor jezelf of samen met je partner te hebben. Door op tijd te beginnen met het regelen van een oppas, vrienden en familie te vragen of online te zoeken, kan je met een gerust hart erop uit.

Aanbevolen artikelen