Blijf bereikbaar, helemaal in deze tijden

eenzaamheid

Voor wie onder een steen heeft geleven: Nederland zit in een pandemie. We mogen de deur niet meer uit, een avondklok is van toepassing en ziekenhuizen lopen vol. In deze tijden van isolatie en quarantaine, is het nu nog belangrijker om bereikbaar te zijn.

Het leven is geen ponykamp

Weten we het nog? Februari 2020, toen we nog zonder zorgen en besef aan het genieten waren van onze vrijheid? Toen was dat heel normaal en had je andere dingen aan je hoofd. Denk daarbij aan klimaatverandering, huizenmarkten die niet lekker liepen of misschien wel het allerergste: op bezoek gaan bij je schoonouders.

lockdown

Tegenwoordig zou een bezoekje aan je schoonouders meer dan welkom zijn. Eventjes dat menselijke contact. Eventjes een knuffel. Eventjes iemand niet alleen via een scherm zien. Vandaag de dag zijn dergelijke zaken voorlopig ondenkbaar. Immers, iedereen kan het virus dragen. Gelukkig lopen de vaccinaties op volle toeren. Echter, zal het nog maanden tijd vergen voordat we ook maar weer een klein beetje terug kunnen naar het oude normaal.

Terwijl de crisis met name gaat over onze gezondheid, komen nu ook het economische en maatschappelijke aspect om de hoek kijken. Zo blijkt dat één derde van alle studenten hun leven een onvoldoende geven. Eén derde! Zie drie studenten op straat lopen en weet dat iemand van die drie statisch gezien zijn/haar leven een onvoldoende geeft. Mensen raken diep ongelukkig in deze tijden, wat leidt tot bijvoorbeeld rellen op straat.

Blijf positief denken

Niet alleen studenten hebben het zwaar. De hele samenleving heeft last van de lockdown op zijn of haar manier. Ondernemers zien hun levenswerken instorten, ouderen krijgen geen familiebezoekjes meer en leraren worden minder gemotiveerd vanwege het digitale karakter dat lesgeven heeft gekregen.

blijf bereikbaar

Hoe gaan we om met deze knotsgekke tijden? Vaccineren lijkt de oplossing te zijn op het langer termijn. Op het korte termijn is bereikbaar zijn van groot belang. We leven gelukkig in een tijd waarin (bijna) iedereen toegang heeft tot een telefoon of internet. Een mobiel abonnement is ook goedkoop te krijgen, zolang je maar een abonnement vindt die niet overbodige luxe biedt. Uit onderzoek van dealmobiel blijkt dat je voor goedkope telefoon abonnementen de beste deal krijgt bij T-Mobile. Voor wie meer kan en wil betalen, ben je bij Vodafone aan het juiste adres.

Het duurt nog even voordat we uit deze crisis komen. In plaats van het wachten tot alles weer is zoals het hoort, kunnen we beter tijd en energie steken in kijken hoe we het beste uit het nu kunnen halen. Probeer niet naar de toekomst te kijken, want vandaag biedt ook zoveel moois. Maak gebruik van de digitale mogelijkheden op met anderen in contact te komen en dan zal je zien dat de tijd ineens snel gaat.

Aanbevolen artikelen