Maak jouw woning af met de perfecte vloer

De vloer is de echte eyecatcher in je woning, je kunt er een statement mee maken of juist rust creëren. Hieronder lees je welk type vloer in verschillende situaties geschikt is voor jouw woning. Wilt u bijvoorbeeld laminaat met de structuur van hout? Of een parketvloer met visgraat? Het kiezen van de juiste vloer voor een woning kan lastig zijn. Daarom lees je hieronder meer over verschillende soorten vloeren.

Laminaat

Een van de meest bekende vloeren in Nederlandse woningen is laminaat. Laminaat is een gelaagde vloer die bestaat uit meerdere aan elkaar gelijmde lagen. Hierdoor is het een sterk product dat uitermate geschikt is voor vloeren. Laminaat vloeren zijn er in allerlei kleuren en maten. Hierdoor is er voor iedere woning wel een geschikt soort laminaatvloer beschikbaar.

Daarnaast is laminaat vaak tegen een scherpe prijs aan te schaffen. Een laminaat aanbieding is vaak wel te vinden. Er zijn online veel aanbieders van laminaat en deze bieden vaak de vloeren aan tegen een zeer scherpe prijs. Hierdoor wordt een laminaatvloer toegankelijk voor iedereen!

Laminaat is daarnaast ook geschikt voor iedere ruimte in je woning. Niet alleen in de woonkamer kun je een laminaatvloer leggen: ook in de badkamer, keuken of toilet kun je met waterdicht laminaat een mooie vloer creëren. Ook hier zijn er veel variaties mogelijk qua kleur en vorm.

Visgraat parket

Een echte trend binnen de vloerenbranche is de parket vloer visgraat! Tijdloos en altijd mooi, deze vloer definieert een eeuwenoude Nederlandse traditie. Visgraat parket vloeren liggen tegenwoordig niet alleen in prachtige monumentale panden, maar ook steeds vaker in woonkamers. In een handomdraai brengt een parket vloer met visgraatpatroon historie en sfeer in de woonkamers van woningen.

Ook binnen de visgraat vloeren zijn er diverse varianties mogelijk; je kunt bijvoorbeeld kiezen voor grote of kleine vloerplanken. Daarnaast kun je voor gedateerde, gerookte of gekleurde planken gaan. Afwerkingen kunnen ook variëren. Je kunt kiezen tussen verf-, olie- of was afwerkingen. Elke afwerking heeft zijn eigen unieke parket vloerkenmerken, afhankelijk van jouw woonsituatie.

Visgraat parketvloeren zijn vaak gemaakt van duurzaam hout waardoor de levensduur van de vloer erg lang is. Een parketvloer met visgraatpatroon gaat gemakkelijk tussen de 15 en 20 jaar mee, en de meeste bedrijven bieden dus ook zoveel jaar garantie. Als de vloer op de juiste manier wordt gelegd, eventueel door gespecialiseerde vloerenleggers, heb je dus jarenlang plezier van een tijdloze en stijlvolle vloer in jouw woning!

Aanbevolen artikelen