PlayStation 5 Restock

Playstation 5

Bijna 10 maanden geleden, de release date van de zo langverwachte PlayStation 5. Op 19 november 2020 kwam de Playstation 5 uit in Nederland. De vraag was en is nog steeds enorm. Helaas is de PS5 echter overal binnen enkele minuten uitverkocht. Door een chiptekort kon Sony slechts spaarzaam nieuwe PlayStation 5 consoles leveren. Men had verwacht dat dit probleem snel opgelost zou worden met een nieuwe restock maar dit is nu nog steeds niet het geval. Sony zei onlangs dat de tekorten nog zeker het hele jaar aanhouden. Er is een wereldwijd chiptekort, en veel technologiebedrijven vechten nu om felbegeerde semiconductors. „De productie werd eerst verlaagd door de coronapandemie”, legt techjournalist Jurian Ubachs van Tweakers uit.

PS5 cijfers

In tegenstelling tot het lage aanbod die Sony ter beschikking stelt heeft het alsnog alle verkooprecords verbroken. De cijfers zijn heel erg hoog. Op 28 april waren er maar liefst al 7,8 miljoen PS5’s verkocht. Klik hier voor meer informatie over de cijfers.

PS5 Restock

Gelukkig heeft Sony goednieuws te brengen. Sony heeft namelijk aangekondigd dat zij een showcase event gaan organiseren online op 9 september. Dit evenement is puur georganiseerd door Sony om de toekomst van de PlayStation 5 uit te lichten. Komt er een grote restock? Komt er een nieuwe update? Komt er een nieuwe “PS5 PRO”? Komen er nieuwe games? Komt er een zwarte Playstation 5? Wat is de nieuwe PS5 prijs? Al deze vragen worden beantwoord in de showcase event van Sony. Het online evenement is te volgen op het YouTube– en Twitch-kanaal van PlayStation op donderdag 9 september vanaf 22.00 uur Nederlandse en Belgische tijd.

Als u nog geen PS5 hebt en u bent erg geïnteresseerd is het altijd handig om uzelf in de wachtrijen aan te melden op bol.com, coolblue.nl en mediamarkt.nl.  De PS5 prijs is gelukkig nog precies hetzelfde als tijdens de lancering. De digitale versie van de PS5 kost € 399,99, waar de normale versie een prijs van € 499,99 krijgt. U kunt ook verschillende bundels bemachtigen met bijvoorbeeld een extra controller of een game maar dat is paar website verschillend.

Hoe tevreden bent u met deze blog? Geef uw mening in de reacties hieronder en/of laat een tip en review achter!

Aanbevolen artikelen