Ruit stuk? Gebruik het als een kans om te verduurzamen!

Vrijwel iedereen heeft het wel eens een keer meegemaakt of gezien: een kapotte ruit. Een beschadigde of kapotte ruit is erg vervelend en gebeurt vaak per ongeluk of onverwacht. Wanneer bijvoorbeeld het glas in je voordeur is gebroken, beperkt dit jou in je dagelijks leven. Het liefst wil je dat dit dan zo snel mogelijk wordt opgelost met vervanging van het kapotte glas. Het beste kun je dan meteen een bedrijf inschakelen dat de reparatie op zich neemt. Tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven die glasschade repareren op locatie, zelfs in de nacht. Zij staan 24/7 voor u klaar om gebroken of beschadigd glas te vervangen.

Overstappen op dubbel glas

Een gebroken ruit gebeurd vaak omdat het glas niet sterk genoeg (meer) is. Enkel Glas breekt veel sneller dan dubbel glas. De meeste mensen ervaren een gebroken ruit als een negatieve ervaring, wat het ook wel is, maar het biedt ook mogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat een ruit in de toekomst niet nog eens breekt, kun je bij een reparatie van de gebroken ruit beter direct overstappen op nieuw dubbel glas indien je dit nog niet had. Dubbel glas is vele malen sterker dan enkel glas, en zal daarom dus ook veel minder snel breken. Het heeft daarnaast nog veel andere voordelen.

Dubbel glas kan in ontzettend veel variaties en combinaties samengesteld worden. Hoog rendement dubbel glas (HR++ glas) is tegenwoordig de meest gekozen glassoort.

Voordelen van dubbel glas ten opzichte van enkel glas

Wanneer je ervoor kiest om het gebroken glas te vervangen voor dubbel glas, krijg je gelijk een aantal voordelen. De grootste voordelen van dubbel glas ten opzichte van enkel glas hebben we voor jou op een rijtje gezet:

Comfort

Dubbel glas zorgt ervoor dat er geen koude luchtstroming meer is als je je dicht bij de ruit bevindt. Hierdoor zal het comfort in bijvoorbeeld je woning een stuk hoger zijn.

Besparing op energierekening

Wanneer je kiest voor HR++ glas bespaar je al gauw zo’n 20-25 m3 gas. Afhankelijk van je woning levert dit op het moment gemiddeld 23 euro besparing per m2 per jaar op. Daarnaast blijft je woning koel in de zomer.

Geluidsisolatie

Last van het lawaai van wegverkeer, treinverkeer, industrie, blaffende honden of spelende kinderen? HR++ dubbel glas zorgt voor een veel betere geluidsisolatie dan enkel glas. Door gebruik te maken van bredere holtes en dikker en/of gelaagd glas met geluidsisolerende folies, kunnen we ervoor zorgen dat geluiden die niet gefilterd kunnen worden door standaard dubbel glas, ook worden tegengehouden.

Veiligheid

Veiligheid is een groot begrip en varieert in de glaswereld van preventie van wonden tot doorvalbeveiliging, kogelwerendheid, brandwering en diefstal preventie. Dubbel (HR++) glas is sterker dan enkel glas en bestaat uit minimaal twee glasplaten en heeft daardoor een hogere weerstand. Wil je één of meerdere van bovenstaande veiligheidskenmerken, dan kunnen we deze als optie toevoegen aan de beglazing.

Verkleuring

Als u het glas wilt beschermen tegen verkleuring door de zon, kunt u het beste kiezen voor gelaagd glas met één of meerdere lagen PVB-folie (polyvinylbutyral).

Aanbevolen artikelen