Klimmen in een klimbos

Ben je op zoek naar een leuke activiteit onder de rivieren? Denk dan eens aan een klimbos in Brabant! Er zijn talloze activiteiten te doen en er is voor een ieder wat wils. Voor alle leeftijden is er iets te doen, ook een leuke activiteit voor een kinderfeestje.

Wat is een klimbos?

Bij een klimbos denk je aan klimmen en dat heb je goed gedacht. In een klimbos klim je in bomen, maar op een speciale manier. Er zijn verschillende routes uitgezet door de bomen en met behulp van kabels, touwen en houten platforms kan je de route afleggen. Hierbij moet je een speciale klimuitrusting aan hebben. Er zijn verschillende routes in verschillende hoogtes, lengtes en moeilijkheidsgraden. Je kunt deze route niet alleen afleggen, je gaat klimmen samen met een instructeur. Je moet gezekerd zijn met een kabel omdat het echt een behendigheid is die je moet leren en onder instructie moet worden gedaan. Er zijn meerdere klimbossen in landen als Frankrijk en Duitsland, maar ook in Nederland wordt het steeds meer populair.

Activiteiten klimbos

Naast het klimmen in een klimbos zijn er veelal andere activiteiten om te doen. Een klim- en avonturenbos is geschikt voor grote groepen, kleine groepen, kinderfeestjes of bedrijfsuitjes. Er zit altijd wel een activiteit bij wat bij je past. Ben je specifiek op zoek naar een activiteit voor of met kinderen? Vanaf ongeveer 7 jaar oud kan je activiteiten doen in het klimbos. Er zijn activiteiten die meer gericht zijn om iets te leren, maar ook spannende en actieve activiteiten. Je kunt laag bij de grond blijven of juist klauteren langs de boomtoppen. Ieder kind heeft zijn eigen grenzen en wensen.

Waarom is een klimbos met alle activiteiten een goed idee? Buiten zijn is goed voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Buiten zijn is goed maar ook nodig voor je ontwikkeling. Door buiten te zijn bevorder je je ontwikkeling van je zintuigen en je motoriek. Daarnaast is het ook een goede manier om je grenzen te leren ontdekken door buiten te spelen. Door alle verschillende activiteiten wordt de fantasie- en belevingswereld vergroot. Klimmen en klauteren draagt bij aan de grove motoriek van het kind. En niet onbelangrijk: alle activiteiten worden met veel plezier uitgevoerd.

Praktische informatie

Klimbossen zijn door heel Nederland te vinden. Ben je specifiek op zoek naar een klimbos in de omgeving van Tilburg? Dan is er een mooi klimbos te vinden midden op Natuurpoort de Roovertsche Leij. Er zijn veel parcoursen, maak een vrije val vanaf 12 meter. Je kunt een tocht maken met een GPS of op een mountainbike. En na alle activiteiten kan je zelfs koffiedrinken en opwarmen in een gastvrij restaurant. Wanneer je lichamelijk fit bent, dan kun je ook de routes aan. Je krijgt instructies van tevoren en dan ga je aan de slag. De route is makkelijk te vinden via de website en er is volop parkeergelegenheid.

Aanbevolen artikelen