Op de lange latten

Skien in Noorwegen

Niet iedereen houdt van wintersport, maar de echte liefhebber is niet op vakantie geweest als hij een niet op de lange latten heeft gestaan. Skiën en snowboarden is een sportieve hobby en uiteraard mag het welverdiende biertje bij de après-ski niet ontbreken. Hierbij de beste wintersportlocaties. 

Levendig gebied

Ski Arlberg in Oostenrijk is een van de meest prachtige gebieden van de hele Alpen. Ook bekend om de beroemde dorpen Sankt Anton am Arlberg en Lech. Ski Arlberg is een levendig gebied, waar je je zeker ook ná het skiën goed vertoeven is. De dorpjes zijn sfeervol, met volop après-ski mogelijkheden, uitstekende restaurants en leuke bijzondere winkeltjes. De dorpen hebben alles wat je nodig hebt, en dat nog eens op een hoog niveau; geen wonder dat ze zo graag bezocht worden. 

Uitdagende pistes

Het Franse skigebied Les Trois Vallées is al drie keer tot beste ski-gebied ter wereld verkozen. Dit wintersportgebied is het grootste aaneengesloten skigebied op aarde en werkelijk een plaatje om te zien. Ook vertoef je er op grote hoogte. In het dorp Val Thorens zit je al op 2.300 meter hoogte dus met die prachtige uitzichten zit het wel goed. Deze skilocatie biedt veel sneeuw met uitdagende pistes waar je je geen moment hoeft te vervelen. De combinatie van de drie valleien Val Thorens – Les Menuires, Méribel en La Tania en Courchevel zorgt ervoor dat je qua accommodaties ook veel keuze hebt. Ook stikt het er van de vele restaurants en bars, voor iedere portemonnee is er wel iets wils. 

KitzSki

De Oostenrijkse dorpen Kitzbühel en Kirchberg zijn heel verschillend van elkaar. In Kirchberg kom je voornamelijk om te feesten en in Kitzbühel meer voor de rust. Samen vormen ze het populaire skigebied KitzSki. Het dorp Kitzbühel is niet alleen bekend vanwege haar mondaine karakter, ook omdat je hier de Hahnenkamm kunt bewonderen. Op deze berg wordt de Hahnenkamm Rennen gehouden, een uitdagende en gevaarlijke skiwedstrijd. En ondanks dat Kirchberg vooral bekend staat om de bruisende après-ski, is het overdag ook prachtig skiën. Het gebied heeft vele pistes voor de beginnende en gevorderde skiër. 

Even heel wat anders

Eens even heel wat anders dan de skigebieden in de Alpen. Ook in Noorwegen kun je je hart ophalen. Het Noorse Myrkdalen is nog een vrij nieuw skigebied maar heeft alle moderne voorzieningen die jij als wintersporter zoekt. Wat vooral bijzonder is aan skiën in Noorwegen is dat het veel rustiger is dan in de Alpen. Het ultieme gevoel van vrijheid dus.

Aanbevolen artikelen