Start hier je kroegentocht

Pub crawl

Mannen houden bijna allemaal wel van bier, uitzonderingen daar gelaten uiteraard. Lekker met je vrienden de kroeg in en de week doornemen onder het genot van een koud biertje. Een betere manier om het weekend in te luiden is er bijna niet. Maar wat zijn nu de beste steden om de kroeg in te duiken? Hierbij een aantal (internationale) suggesties.

Keuze genoeg

We beginnen in eigen land met onze hoofdstad Amsterdam. Dit is de ideale plaats om de spreekwoordelijke bloemetjes buiten te zetten. Er is genoeg keuze voor iedereen. Ga eens naar een hippe bar of mega discotheek. Of kies voor een bruine kroeg waar er nog ouderwets kleedjes op tafel liggen. Er is genoeg te doen. Bovendien zijn er in alle muziekstijlen wel wat evenementen voorzien.

Feestgedruis

Onze zuiderburen kunnen ook wel van een biertje genieten. Studentenstad Luik is een levendige stad en de wijk Le Carré is het centrum van dit feestgedruis. In dit gebied vind je maar liefst meer dan 40 cafés, die in de weekends vollopen met feestgangers, want Luikenaren houden van een goed feest. Na het genieten van een heerlijke Belgisch biertje kan je terecht in een van de vele discotheken die Luik te bieden heeft. 

Grensverleggende muziek

Vergeet Londen en duik eens het nachtleven van Manchester in. Manchester is altijd gelinkt geweest aan grensverleggende muziek uit de UK, en enkele van de meest succesvolle Britse muzikanten vinden hun roots in deze stad. Dit, in combinatie met de geweldige partysfeer en publiek dat altijd in de mood is voor een feestje, maakt het een van de leukste steden om op stap te gaan in het Verenigd Koninkrijk. Manchester heeft vele soorten kroegen waar je onder het genoegen van een lekkere koude pint misschien wel een nieuwe band ontdekt die hun geluk willen beproeven. 

Gevarieerd aanbod

Ondanks dat Frankfurt zich niet kan meten aan Berlijn qua grootte van de stad, staat Frankfurt wel bekend om haar rijke mix van entertainment en nachtleven. De stad biedt een gevarieerd aanbod van clubs en kroegen waar je verschillende muziekstijlen – van techno tot jazz – zult aantreffen. Club- en kroegtijgers komen uit de hele wereld om te genieten van het Frankfurtse wilde nachtleven. Voor wie het wat zonniger wilt opzoeken kan terecht in het Spaanse Zaragoza. Deze stad biedt vele cafés en discotheken voor een avondje stappen met je vrienden. Ieder genre muziek is vertegenwoordigd, van mainstream tot pop en rock, soul en elektronische muziek. In Zaragoza kun je uitgaan van maandag tot zondag, dus feestvierders vinden er elke dag wel wat van hun gading.

Aanbevolen artikelen