Tips om het Oktoberfest in München te bezoeken

Als je naar Oktoberfest wilt gaan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het Oktoberfest is een leuk evenement die je ten minste een keertje moet meemaken. Om optimaal van het evenement te genieten is het wel belangrijk om je goed voor te bereiden. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Denk aan bijvoorbeeld aan het verblijf of het dragen van gepaste kleding als de lederhose. Hier zul je een aantal tips vinden die je kunnen helpen om je goed voor te bereiden op Oktoberfest.

Boeken van de accommodatie

Het is ten eerste belangrijk om op tijd de accommodatie te boeken voor het Oktoberfest. Veel mensen zullen naar het Oktoberfest gaan waardoor het belangrijk is om op tijd je accommodatie te boeken. Velen zullen namelijk in dezelfde periode naar een accommodatie zoeken waardoor het vaak kan voorkomen dat er niet genoeg plek is voor iedereen. Als gevolg moet je zoeken naar duurdere accommodatie of kun je zelfs aan geen accommodatie meer komen. Voor accommodatie kun je kiezen voor een hotel, maar ook bijvoorbeeld een AirBnb. Wanneer je gaat met een grotere groep is het vaak beter om een heel appartement of huis af te huren in plaats van een hotel. 

Zorg voor transport

Het is belangrijk om transport ook goed in te plannen. Je kunt met de auto gaan, maar ook met de trein of vliegtuig. Voor openbaar vervoer is het belangrijk om van tevoren te boeken. Net als bij accommodatie is er veel vraag naar vervoer tijdens het Oktoberfest. Het kan vaak voorkomen dat er geen plek meer voor je is in het openbaar vervoer wanneer je niet op tijd je tickets boekt. Wanneer je met de auto gaat heb je dit probleem minder. Maar ook hier kun je met problemen aankomen. De snelwegen kunnen erg druk zijn tijdens het Oktoberfest. Het is daarom belangrijk om wat eerder te vertrekken zodat je rekening kunt houden met vertragingen. 

Neem contant geld mee

Het is belangrijk om contant geld mee te nemen. Niet alle feesttenten accepteren namelijk een bankpas of creditcards bij het Oktoberfest. Zorg er daarom voor dat je genoeg contact bij je hebt zodat je geen geld hoeft te halen uit de pinautomaat. Geld uit de pinautomaat brengt extra kosten met zich mee.

Aanbevolen artikelen