De meest populaire Zuid-Koreaanse hitserie Squid Game op Netflix

Squid Game

De Netflix-hit Squid Game is nog maar kort online, maar is nu al mega populair. Zelfs mensen die nog niet zijn begonnen, moeten ervan hebben gehoord. Deze serie is al de best bekeken serie in ongeveer 90 landen/regio’s.  Zelfs mensen die er nog aan moeten beginnen, hebben er zeker van gehoord. De serie is al in zo’n 90 landen de best bekeken serie. Voor de verandering heeft het geen Amerikaanse of Engels afkomst, maar is Squid Game gemaakt in Zuid-Korea. Ben jij ook benieuwd waar de spannende serie over gaat?

Het verhaal van Squid Game

In de negen afleveringen tellende serie worden honderden mensen uitgenodigd om mee te doen aan een toernooi. Het is niet zomaar een toernooi, maar een toernooi waar je een flink geldbedrag kan winnen. Hieraan zitten wel drie regels aan vastgebonden:

1. Een speler mag niet stoppen met spelen

2. Als je een spel weigert betekent dat eliminatie

3. Het spel wordt beëindigd als de meerderheid instemt

Om de prijs te winnen moeten de 456 deelnemers van de wedstrijd ‘onschuldige’ kinderspelletjes doen. Denk aan knikkeren, touwtrekken of schipper mag ik overvaren. Dit klinkt natuurlijk simpel, maar het is niet in de variant die wij kennen. Er zit namelijk een dodelijke twist aan de spellen waardoor de spelers hun eigen leven op het spel zetten. Squid Game wordt dan ook vergeleken met de Hunger Games. In deze films moeten mensen meedoen aan een spel waar alleen de winnaar zal overleven. 

Bijna alle deelnemers van Squid Game hebben een gigantische schuld waardoor ze het geldbedrag goed kunnen gebruiken. Nummer 1 is bijvoorbeeld een oude man die een hersentumor heeft en toch niks te verliezen heeft. Nummer 456 is een gescheiden man die zijn dochtertje graag wil onderhouden, maar zijn ex zit hem de hele tijd te dwarsbomen. 

Een tweede seizoen?

Omdat je de serie lekker kan bingewatchen vragen we ons allemaal af of er een tweede seizoen op Netflix komt. Op dit moment is het nog niet zeker, maar zeg nooit nooit. In een interview liet filmmaker Hwang Dong-Hyuk weten dat er nog geen concrete plannen waren. Maar als hij het zou doen, zou hij het zeker niet alleen doen. Laten we hopen dat hij snel de nodige hulp vindt voor een tweede seizoen, want wij zijn fan!

Aanbevolen artikelen