Zelf een poké bowl maken!

Hoe maak je een poké bowl? Poké bowls zijn erg trendy onder zowel mannen als vrouwen. Deze kommen vol gezonde voeding zijn afkomstig uit Hawaï. In feite is de poké bowl voor Hawaï wat boerenkool is voor Nederland: het nationale gerecht van dat land. Maar hoe stel je een goede poké bowl samen? Poké wordt uitgesproken als “poh kay”, wat gesneden betekent in het Hawaïaans. Er is echt geen verkeerde manier om een ​​poké bowl te bereiden. En daarnaast kun je het gerecht echt overal mee naartoe nemen! Een poké bowl bestaat uit veel verse ingrediënten, allemaal in blokjes of reepjes gesneden en op smaak gebracht met dressings en toppings. Wij geven je een stappenplan om jezelf en je eventuele gasten in de watten te leggen met een schaal vol lekkers.

Stappenplan poké bowl maken:

  • Kies een basis

Allereerst maak je de keuze voor de basis van jouw poké bowl. Bruine rijst, kokosrijst, jasmijnrijst, sushirijst of verschillende soorten noedels vormen vaak de basis van een poké bowl. Maar ook quinoa, couscous of gemengde sla zijn prima basissen.

  • Kies je eiwit

Traditionele Poké bowls worden gemaakt met verse vis. Voornamelijk wordt vaak voor tonijn of zalm gekozen. Maar je kunt ook garnalen, tofu of zelfs kip gebruiken voor eiwitten. Zelfs poké bowls met vlees zijn dus tegenwoordig gewoon te vinden.

  • Kies dressing

Als je jouw basis en eiwit hebt gekozen is het tijd om dit op smaak te brengen met een dressing. Enkele opties zijn: wasabi-mayo, een scheutje sojasaus of sesamolie.

  • Kies je toppings

Dit is echt het leuke gedeelte, omdat toppings meestal een dé hit zijn in poké bowls. Kies altijd verse groenten en fruit. Maar je kunt ook toppings zoals noten en zaden gebruiken om je poké bowl helemaal af te maken. Wat advies: sojabonen, avocado, tuinbonen, pecannoten of zeewier.

Kortom een poké bowl is geschikt voor iedereen en ook nog eens hartstikke gezond!

Aanbevolen artikelen